tiistai 27. tammikuuta 2009

Muka ensimmäinen kerta...

...ainakin ensimmäinen kerta meidän uudessa ja hienossa harjoittelupaikassa, jee! Siinähän aika vierähti, kun keskustelimme naamioiden tekoa käytännössä (todennäköisesti sanomalehdistä ja Naamiohuveista saatavista valkeista naamioista, jonkun kotona - tarkemmin myöhemmin), teimme aika kasan näyttämöharjoituksia, luimme kohtauksen Saituria ja mietimme, kuinka alkaisimme työstämään Saiturista n. 30-45 minuutin omalle porukalle esitettävää näytelmää.

Lukuläksyä tuli, jotta mätkähti eli lukaiskaapa Saituri ensi kerralle. Sen lukee äkkiä.

Ja seuraavat harkat siis parin viikon päästä. Sillä kerralla homman vetääkin Riina, koska itse olen vielä silloin Rovaniemellä... (kaukosuhteet on vähän sellaisia...) Mutta ensi kerralla siis lisää improharjoituksia ja Saiturin kanssa pläräämistä. Olisi jälleen ihan hyvä ottaa ne omat Saiturit mukaan, vaikka ei me teitä ruoskita, jos niitä ei olekaan mukana.

Seuraava asia todettiin TÄRKEÄKSI: koska esityksen valmistaminen on sitovaa touhua ja koska treeneistä ei tule mitään vain osalla porukasta (puhumattakaan siitä, jos alle viisi ilmaantuu paikalle, ellei viisi tarkoita koko ryhmää), toivoisin jokaisen teistä ilmoittavan minulle, kun ETTE pääse harjoituksiin. On ok jäädä pois harjoituksista, eikä pois jäämisenkään takia ketään ruoskita, mutta on vain hyvä tietää, keitä odottaa paikalle. Voitte ilmoitella itsestänne tänne blogiin, minulle sähköpostiin tai pistää tekstaria, ihan kuinka teistä hyvältä tuntuu.

Toinen TÄRKEÄ asia on se, että hiljalleen (vielä ei ole kiire...) pitäisi saada tietää, kuka haluaa näytellä. Sanotaan nyt vielä, että esityksen tekeminen on sitovaa hommaa. Siinä vaiheessa, kun alamme harjoitella itse esitystä, näyttelijöiden tulisi pyrkiä olemaan paikalla mahdollisimman usein. Sen lisäksi, kun nyt alamme tehdä Saiturille pientä läskinpoistoa, on helpompaa laatia esitys meidän porukalle sopivaksi, kun tiedämme, kuinka monta näyttelijää meille olisi tulossa. Ja kaikillehan riittää kyllä tekemistä muutenkin, vaikka ei näyttelemään tulisikaan.

Huomatkaa myös, että tänne blogiin voi kirjoitella, vaikka ei olisikaan kirjautunut tai yksi tämän blogin jäsenistä. ;)

Olipas virallinen pläjäys.

4 kommenttia:

Metta kirjoitti...

Toim. huom. blogiin ei siis voi kirjoittaa ellei ole jäsen, mutta kommentteja voi laittaa.

Luen tosiaan Saiturin englanniksi, mutta jos me kerran kuitenkin tehdään omat sanat, sen ei kai oo niin väliä.

Tuun näyttelemään jos tarvitaan. Soitan jos tarvitaan. Tanssin ja laulan vaikkei tarttiskaan.

Metta kirjoitti...

Ai niin, mullahan alkaa harjoittelu viikon päästä maanantaina, enkä varmaan voi kauheasti vaikuttaa työvuoroihini. Toi tiistai saattaa siis olla iltavuoro, mutta toivottavasti ei. Joka tapauksessa mun varaan ei varmaan kannata laskea esim. tanssinopettamista neljään viikkoon. Ens viikolla kyllä tulen.

Taivaanääri kirjoitti...

Mä oon niiiiiin kade teille kun pääsette artsuileen ja harjoitteleen ja kaikkee! *nyhjää yksinään keskisuomalaisessa nurkassa*

Niistä naamioista... Ootteko harkinneet naamioitten tekemistä täsmälleen kunkin naaman muotoja myötäileviksi käyttämällä kipsisideharhoa naamion rakennusvälineenä? Sitten sillä sanomalehtipaperilla saisi muotoiltua Naamion piirteet päälle.

Kipsisideharsolla tehty naamio ainakin istuu tosi hyvin kasvoilla (pysyy vauhdissakin).

Zombie kirjoitti...

Ajateltiin, että voitaisiin käydä ostamasta Aprillista eli nykyisestä Naamiohuvista sellaisia muovisia naamioita, joiden päälle rakennetaan itse naamio sanomalehtimössöstä tai kipsiharsoista. Saadaan siten kaikille sopivia naamioita, me kun olemme sen verran epäperiod, että naamio ei ole meille ihan niin pyhä, etteikö sitä voisi toiselle lainata... ;)

Meillä muuten on sitä liisteriä. Mikäli sitä jää yli minun huoneeni tapetoimisen jälkeen, sitä saa toki hyödyntää. Ilmoittelen, kuinka huomenna käy.

Voisi yrittää ajoittaa joitain kokoontumisia viikonlopuille, että Unnakin pääsisi mukaan... vakivuoroille ei nyt oikein mahda mitään.