tiistai 17. helmikuuta 2009

Homman luonteesta ja Talvi-illassa puhuttua

Ensinnäkin kiitokset Petrille siitä, että hän sanoi tuossa "Näytteleminen ja ohjaaminen" -topikissa sen, mitä itsenikin piti sanoa ja toiset suuret kiitokset myös viime viikon harjoitusten vetämisestä.

Teatteri vaatii sitoutumista etenkin siinä vaiheessa, kun aletaan valmistelemaan näytelmää. Siksi on tiedettävä, kuka on messissä ja kuka ei. Kun on messissä, on oltava myös harjoituksissa ja perusnäyttämötreeneissä mahdollisimman usein. Harrastushan tämäkin on, mutta silti. Emme kuitenkaan vaadi jokaista luopumaan muusta elämästään, kun alamme tekemään näytelmää, mutta sitoutua siihen silti täytyy.

Talvi-illassa tuli mainostettua tätä meidän mainiota teatteriryhmäämme ja muutamia kiinnostuneita löytyi. Ehdottaisinkin siis, että pidämme jossain vaiheessa järjestäytymiskokouksen, jotta uudetkin löytävät tiensä porukkaan ja jotta saadaan vähän parempaa selkoa tähän meininkiin - tarkoituksena siis kartoittaa sitä, kuka todella nyt tahtoo tehdä mitä tässä porukassa ja kirjoittaa se selkeästi paperille. Järjestäytymiskokous olisi hyvä pitää kohtuullisen pian, joten ehdotan 10.3. tai 24.3. Mielipiteet ovat toki tervetulleita. Korostetaan nyt, että tähän kokoukseen olisi erittäin suotavaa tulla.

Petri tuossa peräänkuulutteli jotain deadlinea ja sellainen olisi nyt. Meiltä pyydettiin näytelmän poikasta ensi syksynä pidettävään Paronilliseen Investituuraan. Että siinä olisi tavoitetta. On muuten Investituuran juhlavuosi - aika kova, jos minulta kysytään. Tästä lisää ensi viikolla.

Ensi viikolla on luvassa myös jälleen lisää perusnäyttämötreenejä ja sellaista. Kartoitetaan myös vähän sitä, kuinka tuttua näytteleminen ja sellainen on porukalle, että osataan harjoitella sitä tarpeeksi. Tarvitseeko teille edes sanoa, kuinka tärkeää on osata liikkua ja olla lavalla ennen kuin alkaa näytellä? Kuka haluaa puhuvia päivä?

6 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Hehee, käytettyäni juuri puheenvuoron paikalle ilmestymisen tärkeydestä, joudun nolona ilmoittamaan, etten pääse osallistumaan oikein mihinkään ennen maaliskuun puoltaväliä. Olen pahoillani.

Tekosyy on hyvä! Mulla on pari esitystä tulossa, joten niihin uppoaa nyt työtunteja. Mut sen jälkeen ei oo kauheen intensiivisesti muita harrastuksia, ja oon toivottavasti messissä taas 10.3.

Korppisusi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elisa kirjoitti...

Onko mitään syytä, miksei järjestäytymiskokousta voisi pitää jo nyt 24.2 olevalla kerralla? Mulla tosiaan on maaliskuussa tiistaisin ne luennot 17-20 että se rajoittaa mun osallistumista ensi kuussa aika pahasti. Miten muuten sitten harjoitukset kesäaikaan? Eikös Vuoltsu ole silloin kiinni? Ja onko porukkaa edes Tampereella paikalla kesällä? (itse olen kyllä suurimman osan ajasta ainakin)

Zombie kirjoitti...

Ei kannata pitää sitä järjestäytymiskokousta nyt seuraavalla kerralla, koska siitä ei ole vielä ilmoitettu - tahtoisin sinne oikeasti mahdollisimman monet paikalle - ja nyt on jo liian myöhä ilmoitella siitä. Heti Talvi-illankin jälkeen infoaminen oli minun mielestäni vähän liian lyhyellä varoajalla. Mieluummin niin, että ihmiset kuulevat kunnolla hyvissä ajoin tällaisesta.

Vuoltsu on kesällä kiinni, mutta haaveilen vähän joistain puistotreeneistä tai kerhohuoneista, jos vain väki on kesällä Tampereella. Domus-klubi on ihan jees paikka ja joitain muitakin varmasti löytyy. Tarkoituksena siis kyllä jatkaa kesällä treenejä. :)

Alitsa kirjoitti...

Minäkin kommentoin pitkästä aikaa...sori pieni intellektuaalinen nukahdus (jota on jo kyllä tovin kestänytkin)...

Näyttelemisestä: minä todennäköisesti EN voi sitoutua tiiviisiin teatteriharjoituksiin ja minulla on suuria epäilyjä sen suhteen olenko minä ollenkaan hyvä missään. Eli minä jättäydyn tässä tapauksessa taustajoukkoihin.

Investituurasta: sinne meitä tosiaan Humalasalon talvi-illassa pyydettiin. On siis Aarnimetsän 15-vuotisjuhlavuosi ja illan teemana on jossakin muodossa muinaissuomalaisuus (mm. pidot ovat vanhasuomalaiset). Commedia Kalevala tulee ainakin meikäläisellä ekana mieleen. :D Kyse on siis ekasta esityksestä, ei kannata haukata liian suurta palaa kerralla. Sen mitä tämä keikka tuo tullessaan, on:

1. Dead-line
2. Mahdollisuus saada harjoitusrutiinimme kasaan tulevaisuuden haastavampia esityksiä ajatellen.

Ja edelleen: reippaasti mukaan vaan! Ja luodaan tässä samalla hyvää ilmoittamispolitiikkaa. Kukin ilmoittakoon onko pääsemässä paikalle, se on jo vahva alku. Minä ilmoittaudun mukaan henkilövahvuuteen.

Metta kirjoitti...

Kuten sanottu, en taida näytellä ellei ole paha pakko, mutta puvustukseen, musiikkiin, järjestelemiseen ja yleiseen sähläykseen osallistun mieluusti. Ja huomenna tulen, kun on vapaapäivä. :)