torstai 12. helmikuuta 2009

Saiturin visuaalinen puoli

Tulevaan näytelmään tarvitaan näyttelijöiden avuksi kaikennäköistä lisäjuttua kuten vaatteet, naamiot ja lavasteet. Tulimme keskusteltuamme siihen tulokseen, että nämä olisi paras toteuttaa tiiviin, asiaanpaneutuneen suunnitteluryhmän toimesta. Näin visuaalisesta ilmeestä saadaan yhtenäinen eikä värikästä palapeliä, jossa yksi puku on 1400-l. Ranskasta ja toinen 1600-l. Italiasta.

Tähän viestiin voisi siis kommentina ilmottautua pieni joukko ihmisiä vastaamaan kanssani tästä touhusta. Voimme sopia tapaamisia, vaikka teatteriharjoitusten ulkopuolella. Ryhmän tulee olla pieni, jotta tapaamiset on helppo järjestää ja tuloksia saadaan helpommin. Tämän ryhmän jäsen voi olla myös aktiivinen näyttelijä, kunhan henkilön aika riittää. Tarkoitus ei kuitenkaan ole tavata jatkuvasti.

Demokratian nimissä ryhmän luomat ideat tietenkin esitellään muulle teatteriporukalle ennen kuin mitään päätetään tai tehdään. Ryhmän ei ole myöskään tarkoitus valmistaa kaikkea, vaan kaikki halukkaat pääsevät varmasti sotkemaan kätensä, kunhan siihen vaiheeseen päästään.

Monia asioita, kuten naamioita ja vaatteita päästään kunnolla miettimään vasta, kun tiedetään mitä hahmoja näytelmään tulee mukaan ja kuka näyttelee ketä. Eli tässä vaiheessa voisimme oikeisti ryhtyä kasaamaan näytelmää mieleiseksemme. Näyttelijät olisi myös hyvä saada tietää piahkoin.

1 kommentti:

Gwenllian kirjoitti...

Täten juhlallisesti ilmoitan itseni suunnitteluryhmään :)