torstai 5. maaliskuuta 2009

Kalavale, eikun Kalevala

No johan pomppas! Pistetään siis Saituri nyt syväjäädytykseen ja kaivetaan ne vanhat ja rakkaat Kalevalat esiin. Kuten olen jo antanut kuulua, meitä hyvin kauniisti pyydetiin esiintymään muinaissuomalaisessa Investituurassa syksyllä! Jee! Aika tarkentuu tässä keväästä ja sen ilmoittautumisen auetessa sinne esiintymään haluavien kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian.

Tarvitsemme tähän projektiin 3-5 näyttelijää ja 2-3 laulajaa. Tarkoituksena siis tehdä 4-6 pientä kohtausta (kestoltaan n. 5-10 min.), jotka esittää helposti vaikkapa pitojen yhteydessä (eli esiinnymme kattausten välissä) tai jossain muussa sopivassa välissä - tämä tarkentuu, kun Investituuran ohjelma tarkentuu. Viime viikon harkoissa kiinnostuksensa näyttelemisestä ilmaisivat Greta, Thóra, Joanne, Johanna ja Elisa sekä laulamisesta Metta, Alitsa ja Thóra.

Kohtauksissa laulajat hoitavat kalevala-mitan ja toimivat kertojan äänenä eli he selittävät (laulavat) sopivan periodiin tapaan, mitä kohtauksissa tulee tapahtumaan. Näyttelijät sitten tekevät mitä osaavat eli näyttelevät kohtauksen. Tämä on se perusidea ja hienosäätöä tehdään koko ajan matkan varrella - vielä tämä kuulostaa ehkä vähän kankealta, mutta ennen pitkää saamme sen toimimaan. :) Tarkoitus ei myöskään ole tehdä mitään kovin ryppyotsaista settiä.

Mutta entäs se Kalevalan tarina? Mikä otetaan? Tämän tekstin kommentteihin saa heittää omia suosikkejaan (kuten kaikkea muutakin aiheeseen liittyvää). Jo ehdotetut tarinat ovat: Lemminkäinen, Marjatta Mataleena, Maailman luonti/Väinämöisen synty ja Ainon vietteleminen ja Joukahaisen suohon soitto.

Heittäkääpä omia mietteitänne ja tuntojanne kommentteihin ja katsotaan, millainen pläjäys saataisiin aikaiseksi! Ketkä haluavat mukaan? Jos kiinnostusta ja innostusta riittää, voimme ihan hyvin tehdä tämän useammalla ryhmällä ja useampaan otteeseen. Mulla ainakin riittää näitä molempia. :D

1 kommentti:

Omppu kirjoitti...

Laulamisesta voisin minäkin olla kiinnostunut.