torstai 16. lokakuuta 2008

Moi ja hei

Joo, täällä ollaan myös. Siistiä.

Päivin toiveiden mukaisesti pikakertauksena kuka oon ja mitä teen: Myllysen Petri, en harrasta keskiaikailua kauheesti, mutta historiallisten tanssien parissa pyöriny jonkin aikaa. Näyttämötaidetta oon harrastanu aktiivisesti viis vuotta elämästäni Joensuun ylioppilasteatterissa, enimmäkseen näytellen. Oon myös ohjannu, käsikirjottanu ja tehny oikeestaan kaikkee mitä harrastajateatterissa tehdään (koska kaikki täytyy vääntää ite). Eli tuttua hommaa on periaatteessa komeljanttarointi, mut ammattitaitoa ei loppujen lopuks ihan älyttömästi oo kertyny.

Commedia dell'arte ei oo mulle ihan hirmu tuttu teatterin alue. Nyt oon lueskellu vähän aiheesta lisää (kerron jossain välissä että mitä, kunhan oon kahlannu läpi kaiken suositeltavan). Vähän ehkä nousee kylmä hiki ottalle kun huomaa miten vaativaa se on... Mennäänkö kaikki sinne Roomaan kurssille?

Mitä haluisin tehdä? Öh, no, ehkä vähän kaikkee. Haluaisin kokeilla tehdä mahdollisimman monia commedian hahmoja. Periaatteessa kaikki zannit kiinnostaa, samoin Pantalone. La ruffiana olis kiva. Koska naiset esittää tässä seurueessa kuitenkin mieshahmoja, niin miksei myös toisin päin? Ehkä myöhäsemmistä hahmoista ranskalainen versio tohtorista (joka on siis ilmeisesti eri kuin italialainen tohtori) ja Pierrot. Myös tuo ohjauspuoli, dramatisointi ja sellanen vois luonnistua. Itse asiassa ohjaaminen on lempipuuhaani teatterissa. Mut katotaan mitä keksitään. Enkä siis osaa laulaa, soittaa (juurikaan), tehdä akrobaattisia temppuja tms. Tanssiminenkin vähän kyseenalaista.

Tunnen muuten yhden teatterin tuottamisesta kiinnostuneen ja sitä paljonkin tehneen ihmisen täällä Tampereella. Tietysti eri asia on, tarviiko P.V. komeljanttareita tuottaa varsinaisesti mihinkään, mutta ehkä sekin aika koittaa vielä.

Btw: Kannatan Pyhän Vituksen komeljanttareita nimenä. Miettikää miten hienolta näyttää jossain lehtien menopalstoilla: "Pyhän Vituksen komeljanttarit esittävät Vagina-monologeja keskiaikaiseen tapaan".

9 kommenttia:

Metta kirjoitti...

Hii, ihmisiä alkaa saapua paikalle :). Tervetuloa!

Taivaanääri kirjoitti...

Oho. Osuin tänne sattumalta enkä yhtään tiedä mistä on kyse. Mutta Aarnimetsäläisiä ollaan, ja teitin touhu vaikuttaa aivan mahtavalta. Onko jutun juoni siis se, että kaverit keskenään vai pääsekö tiukat valintakokeet läpäistyään muutkin mukaan?

Metta kirjoitti...

Terve Unna! Tottakai me otetaan tosi mielellämme mukaan kaikki halukkaat! Kerran ollaan kokoonnuttu tähän mennessä eikä vielä oikein tiedetä mitä tästä tulisi, mutta innostusta on sitäkin enemmän. Mukaan vain!

Taivaanääri kirjoitti...

Voi vitsi, hianoo!=) Minenmitäänosaa mutta hirveestikiinnostaa. (Laulan, näyttelen ja tanssin hyvin huonosti mutta suurella innolla.) Kovasti olen kaivannut jotain tämmöistä osa-aluette keskiaikaharrastukseeni. Ja nyt löysin teidät täälltä, hiihaa!
Täytyy muistaa käydä lukemassa tätä blogia säännöllisesti ja yrittää yhyttää teitä muita yhteisissä kinkereissä. Kruununturnajaisissa siis olitten, niin minäkin mutten kyllä yhtään hahmota ketään komeljanttaria nähneeni.... Seuraavan kerran Annanpäivillä ja sitten Sydärissä.

Metta kirjoitti...

Kruununturnajaisissa oli siis ainakin yksi meistä, Alitsa, omana itsenään, kun tosiaan me ei olla vielä mitään tehty... Ajattelinpahan vaan, että saattaisit olla hänet nähnyt. Osa meistä on menossa Homobonuksen pitoihin, etkö tule sinne? Ja ilmoittele toki jos tulet Tervakannakselle päin, niin vaikka tavataan!

Alitsa kirjoitti...

Hei, Unna!

Olin kruununturnajaisissa ja nimi Unna kuulostaa kummallisen tutulta...Teatteriosiomme majoittui Castle Humalasalossa, siellähän tämä komeljanttarijengi majailee.

Mulla on ihan kummallinen fiilis, että juteltiin siellä jostain. Reinhart (mieheni) oli siellä mies ja senkin mielestä Unna kuulostaa kauheen tutulta :D

Mutta tervetuloa mukaan, aloitellaan vasta!

Alitsa kirjoitti...

Btw: Kannatan Pyhän Vituksen komeljanttareita nimenä. Miettikää miten hienolta näyttää jossain lehtien menopalstoilla: "Pyhän Vituksen komeljanttarit esittävät Vagina-monologeja keskiaikaiseen tapaan".

:D

No niinhän se on! Nimi on kyllä ihan hervottoman pätevä. Se iski kuin taivaasta itsestään tajuntaani joskus taannoin yömyöhään jossakin unen ja valveen mystisessä rajamaastossa!

Zombie kirjoitti...

Voihan hitto, kohta ei ole enää Pyhän Vituksen komeljanttarit -nimeä vastaan tappeleminen...

Mutta joo, asiaan. *köh* Tervetuloa vaan mukaan, Unna! Mutta mua kiinnostaa kovasti, että kuka sinä olet... Unna kun ei sano minulle yhtään mitään, valitettavasti. Jos voisit heittää mailia vaikka minulle osoitteeseen moas@humalasalo.org niin osaan laittaa sinullekin mailia tähän meidän toimintaan liittyvistä asioista? (Minä olen vähän niin kuin pääsyyllinen tämän toiminnan alkamiseen ja sellaiseen...)

Ihanaa, kun löytyy lisää väkeä porukkaan. ^^

Taivaanääri kirjoitti...

Terve vaan kaikille! Miä olen kyllä niin uusi harrastaja, että ei oo mikään ihmekään jos ette pysty minua paikallistamaan. Virallisesti olen Kaukameeli, blogia kirjoittelen Unnana. Sudeettipoukkalainen Keski-Suomesta. Ja varmasti voidaan olla juteltukin Kruununturnaisissa Alitsan kanssa, olen vaan vielä aika pihalla ihmisten nimien kanssa.=) Minäpäs pistän postia Gretalle niin pääsen mukaan "sisäpiiriin", hih.